Kami adalah pemborong serunding YANG SEDAP dari dari kilang terbesar di Kg Periuk, Tumpat Kelantan. Di Kelantan juga kami merupakan pengedar terbesar di kalangan pemborong-pemborong Serunding di sekitar Kota Bharu dan Tanah Merah dan Machang.
Penghantaran pula terus ke seluruh Malaysia menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk order yang kecil dan menggunakan bas apabila pembeli membeli secara pukal.
Kami tahu, anda sedang mencari serunding yang sedap dan original dari Kelantan. Anda memang kaki makan, kuat makan, penggemar makanan tradisional atau suka menikmati makanan tradisional yang lazat..
"Jika anda tercari-cari Serunding yang :
Kami tahu, anda sedang mencari serunding yang sedap dan original dari Kelantan. Anda memang kaki makan, kuat makan, penggemar makanan tradisional atau suka menikmati makanan tradisional yang lazat..
"Jika anda tercari-cari Serunding yang :
- lazat,
- Tahan Lama,
- Boleh Dimakan Dengan Pelbagai Hidangan
HENTIKAN PENCARIAN Anda Sekarang!"
Ini kerana, pencarian anda untuk mencari serunding daging, serunding ayam dan serunding ikan yang lazat ditemui DI SINI !
Ini kerana, pencarian anda untuk mencari serunding daging, serunding ayam dan serunding ikan yang lazat ditemui DI SINI !
KENAPA BELI TERUS DARI KAMI?
1) Di kilang kami, serunding dimasak setiap hari. Tiada tempat penyimpanan kerana habis diborong setiap hari. Ada pemborong tetap akan ambil mengikut jadual. Jadi, serunding kami semua FRESH dari kawah.
Penjual lain borong dari Kelantan, pek semula di Kuala Lumpur dan pos kepada pembeli. Cara ini tidak bagus dan tidak fresh.
2) Kami jual yang TERBAIK kerana sebagai pengusaha Serunding yang mewakili nama baik Serunding Kelantan kami sentiasa memberi usaha 110% dalam memastikan nama baik perniagaan kami bertahan sampai keanak cucu dan generasi seterusnya.
1) Di kilang kami, serunding dimasak setiap hari. Tiada tempat penyimpanan kerana habis diborong setiap hari. Ada pemborong tetap akan ambil mengikut jadual. Jadi, serunding kami semua FRESH dari kawah.
Penjual lain borong dari Kelantan, pek semula di Kuala Lumpur dan pos kepada pembeli. Cara ini tidak bagus dan tidak fresh.
2) Kami jual yang TERBAIK kerana sebagai pengusaha Serunding yang mewakili nama baik Serunding Kelantan kami sentiasa memberi usaha 110% dalam memastikan nama baik perniagaan kami bertahan sampai keanak cucu dan generasi seterusnya.
Resipi yang diwarisi secara turun temurun tidak pernah diperbaharui dalam usaha kami memastikan apa yang terhasil pada tahun 2016 sama dengan apa yang tok nenek kami hasilkan semenjak tahun 1971.
3) Menggunakan kaedah traditional dengan menggunakan kayu api untuk memasak adalah salah satu faktor yang menjadikan serunding Kg Periuk ini sedap dan menjadi pilihan ramai.
Setiap proses dalam menyiapkan serunding ini tidak melibatkan penggunaan mesin walaupun banyak industri membuat serunding pada masa kini menggunakannya. Penggunaan mesin akan menyebabkan daging akan menjadi lumat.
Daging yang telah siap di kukus antara 6-8 jam kemudiannya di siat-siat dengan menggunakan tangan supaya gentian daging tidak akan rosak.
Selepas itu barulah dimasak di dalam kawah tembaga bersama dengan santan kelapa, beberapa jenis rempah, lada dan garam mengikut sukatan tertentu dan dikacau tanpa henti sehingga kering.
Proses mengacau hingga kering ini mengambil masa sehingga 5 jam.
Cara Penyimpanan
Serunding daging yang dimasak sehingga kering dengan cara yang betul boleh disimpan sehingga 1 tahun lamanya selepas dibungkus, amat sesuai jika dibawa untuk merantau ke luar negara, seperti jemaah haji yang menunaikan haji, atau pelajar yang menuntut di luar negara.
Selepas dibuka dari pembungkus, sambal daging ini disyorkan disimpan pada suhu bilik, dalam bekas kedap udara. Tidak digalakkan disimpan dalam peti sejuk, kerana akan mengurangkan rasanya dan masuk angin.
Cara Penyimpanan
Serunding daging yang dimasak sehingga kering dengan cara yang betul boleh disimpan sehingga 1 tahun lamanya selepas dibungkus, amat sesuai jika dibawa untuk merantau ke luar negara, seperti jemaah haji yang menunaikan haji, atau pelajar yang menuntut di luar negara.
Selepas dibuka dari pembungkus, sambal daging ini disyorkan disimpan pada suhu bilik, dalam bekas kedap udara. Tidak digalakkan disimpan dalam peti sejuk, kerana akan mengurangkan rasanya dan masuk angin.
Jangan simpan dalam tempat yang panas, seperti dalam but kereta. Hendaklah dihabiskan dalam tempoh tidak lebih dari 3-6 bulan bergantung kepada cara penyimpanan.
Cara Makan
Serunding atau sambal daging ini boleh dimakan terus begitu sahaja, sebagai lauk dimakan dengan nasi, nasi impit, lemang,roti dan juga boleh dibuat sebagai inti kuih karipap, serta beraneka kuih lain lagi.
Serunding atau sambal daging ini boleh dimakan terus begitu sahaja, sebagai lauk dimakan dengan nasi, nasi impit, lemang,roti dan juga boleh dibuat sebagai inti kuih karipap, serta beraneka kuih lain lagi.
Berikut adalah serunding yang kami jual:
SERUNDING DAGING
1 kg = RM 70
3kg ke atas = RM 55/kg
|
Serunding Daging |
SERUNDING AYAM
1 kg = RM 75.00
3kg ke atas = RM 60/kg
|
Serunding Ayam |
SERUNDING IKAN
1 kg = RM 55.00
3kg ke atas = RM 45/kg
Serunding Ikan ------------------------------------------------------------------------------- |
* tidak termasuk kos penghantaran melalui KTMD atau bas ekspress.
** Harga kurier:
3kg baru RM13 untuk Semenanjung Malaysia
3kg hanya RM29 untuk Sabah, Sarawak termasuk Limbang ( bagi pemborong di Brunei)
TELEFON/SMS/WHATSAPP sekarang untuk pertanyaan/tempahan: 0111-9421620
Like FB page kami : serundingborong.com
as salam...
ReplyDeletesaya ada stok beku ikan keli -+2kg/ekor @ 1.5 tan sebulan harga boleh runding
Saya nak beli serunding
ReplyDeleteSaya nak beli serunding
ReplyDeletebolehkan saya membuat tempahan dan pihak tuan menguruskan terus pos kepada pembeli yg membeli melalui kedai saya secara atas talian
ReplyDeleteBoleh. www.wasap.my/601119421620
ReplyDelete